The River – Коментар

showsinfotvфевруари 9, 2012

От създателите на Paranormal Activity идва новата хорър-драма на ABC – The River . Преди да ви кажа мнението си  за сериала ще ви запозная с историята му:Прочутият изследовател д-р Емет Кол е тръгнал в търсене на магията дълбоко в неизследвана част на Амазонка и никога не се е завърнал. Шокиращата истина за изчезването му е някъде там и чака да бъде открита. За милионите деца, които са израснали гледайки научните му филми, д-р Кол е герой. За неговия син, Линкълн , Кол е загадка. Шест месеца след изчезването му, Линкълн е готов да погребе миналото, когато неочаквано засичат сигнала му за помощ. Под натиска на майка си, Тес , Линкълн тръгва с нея в търсене на баща си. За да финансират търсенето се съгласяват лукавия бивш продуцент на д-р Кол, Кларк , да заснеме мисията като документален филм. Смесеният екип от стари приятели и нови познати включва сексапилната и находчива Лена , местния механик Емилио  и фаталният бодигард Капитан Кърт Брайнилдъсън.

Тъй като съм един от най-големите фенове на хорър жанра не очаквайте , че ще упреквам сериала. Напротив , идеята му ми харесва страшно много и според мен си заслужава гледането. Първият епизод от двата пилотни не ми беше толкова интересен ,но вторият беше друга работа. Единственият може би недостатък на The River  е многото мистерия , която заплете още първите два епизода .  Че сериалът е създаден от създателите на Paranormal Activity може да разбере и един човек , който не е чел нищо за сериала : постоянното появяване на нови записи , показването на часа и мястото при всяка нова сцена са едни неща , които не се виждат в много филми ,а в Paranormal Activity самото действие е свързано с тях , както следователно е в The River .

Ужасът в The River е на ниво , дори според мен малко са се поуляли  като за сериал . Докато гледах двата епизода , особено втория виждах моменти , които съм гледал в много филми на ужасите и все пак това вдигаше още повече адреналина. Както вече стана ясно всяка серия ще бъде ново приключение за героите и те ще навлизат още по – навътре в света на магията и необятното и нещата ще се заплитат още повече.

Като цяло оценката ми за The River  е положителна въпреки че не вярвам да се хареса на всички.Особено на онези , които не са почитатели на хорър жанра и мистерията , защото The River е изграден от ужас и мистерия . А какво ще стане по нататък със сериала , дали ще успеят да открият д-р Кол и дали рейтингите на сериала ще бъдат достатъчно добри за да го гледаме още дълго време ни остава само да гадаем!

Споделено0

(2) comments

  • blank

    Определено не съм фен на този жанр, но сериала става. И на мен първия епизод не ми беше толкова интересен, колкото втория. Въпреки, че всичко това с куклите беше доста клиширано, сцените определено бяха добри. Да видим какво ще стане по нататък 😉

  • blank
    g.don4evмарт 20, 2012Отговор

    След 4 излгедани епизода, съвсем спокойно мога да заявя, че този сериал не става! Невероятна пародия на хорър, пълно с клишета, абсолютно нищо оригинално или интересно…

Напиши коментар

Име *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Към лентата с инструменти