Предстоящото в Дневниците на вампира

showsinfotvянуари 3, 2012

[ad#Inside]

Елена и Стефан не стоят на дърво, целувайки се.�Елена е много, много ядосана на Стефан след събитията в предишния епизод. Когато Бони разпитва Елена за непокорния си приятел, Елена решително обявява, че Стефан „ги е предал“. Двамата наистина се срещат в епизода, но дали крайният резултат ще бъде това, за което се надяват феновете на Стелена? Елена също така предприема няколко големи и неочаквани стъпки в този епизод, без да се съгласува със съюзниците си.

Деймън е тъжен.�Може да е лощ, но Деймън истински обича брат си, както добре знаем. Елена разбира колко много скърби той след като Стефан обърка плана им в предишния епизод и когато той отново се среща със Стефан, го оставя да разбере колко гневен и измъчван е.

Джеръми става буен.�Откакто беше принуден да се откаже от Ана и връзката му с Бони приключи, Джеръми е станал малко нестабилен. Аларик е загрижен, защото той преписва в училище и с Елена са изненадани, когато научават, че е уволнен от бара. Прекарва свободното си време като се мотае с Тайлър, с което семейството му не е много съгласно. Но Джеръми не е загубил разсъдъка си и бързо наваксва със случващото се в Мистик Фолс. Този нов Джеръми, който взима участие, е дори въоражен с арбалет и наистина голям нож.

Предаността на Тайлър е поставена под въпрос.�Когато Джеръми стане надменен със сестра си и Аларик, той решава да покани Тайлър за вечеря. Елена и Аларик са изключително притеснени за Тайлър и мотивите му, защото е посветен от Клаус. Те го молят да обясни връзката си с Древния, но не са доволни от отговорите му. Накрая Елена казва „Клаус е тероризирал всеки един от нас, а ти си просто заслепенo верен към него.“. „Мислиш прекалено много. Все още мога да взимам решения сам.“, отвръща Тайлър, разстроен, че са се усъмнили в правото му на избор както Каролайн. Но имаш ли избор, Тайлър? Скоро ще стане ясно на чия страна е Тайлър.

Клаус се завръща… за отмъщение.�Елена е притеснена, че Клаус все още не е направил своя ход след танците, но това скоро приключва, когато Древният се отбива за питие в бара. Той казва на дуото, че търси Стефан, но Елен казва, че прблема му е с не е с тях. О, да и той е някак загрижен за изчезналата му сестра. Но Клаус престава да си играе игрички и се изправя пред Деймън в къщата на Салваторе, като му казва точно как Стефан е откраднал всичките членове на семейството му и, че иска помощта на Деймън да си ги върне. Когато Деймън напомна на Клаус, че няма да приеме поканата, Клаус решава „… ще има демонстрация. Изглежда, че вие отвръщате най-добре на представеното насилие.“ Трябва да се притеснявате. Клаус не си играе.

Бони е ВИП.� Въпреки, че я няма от началото на сезона, Бони е първият човек, който виждаме в епизода, главно защото сънува за ковчезите с Древните, без да осъзнава какво означават сънищата й. Но скоро се забърква в цялата ситуация и вещерските й способности се проявяват.

Предзнаменование?�Джеръми гневно заявава неща, които могат да се окажат истина. След като всички се уверяват докъде може да стигне Клаус за да си върне семейството, Джеръми мъдро предлага да напуснат града. „Никой от нас няма да се измъкне от този град жив,” казва той в заключение. Чудите се дали това няма да се окаже истина накрая? С Дневниците никога не се знае.

 

Два шока:�Докато някои действия в епизода са изненадващи, двете най-неочаквани събития са точно в последните 5 минути, чиито последици вероятно ще виждаме известно време.

Елена и Деймън:�Опитват се всячески да повярват, че Стефан, който познават го няма завинаги и че ги е предал. Елена разбира, че е дошло време да продължи с живота си и да не се държи за призрак от миналото. Когато сериалът излезе в почивка остави Деймън и Елена да вярват, че планът им срещу Клаус беше провален от Стефан, който ги спаси. Това, което те не знаят, е че Стефан го направи за да спаси Деймън от марионетките на Клаус. Един от големите моменти в епизода, когато Стефан се появява пак в живота им. Кога ли те разбират каква роля е изиграл той в спасяването на Деймън и какво значи това за тях? Докато Стефан се е фокусирал над Клаус, Деймън и Елена ще продължат да се оповават един на друг, въпреки че Деймън ще се върне към преструвките, пиенето, цупенето и безчувствеността. Но между тях изниква романтично напрежение и Елена ще се затрудни в отрицанието си. След като Стефан е извън картинката в умът и се появява начин да се освободи и да позволи на напрежението да излезе. Въпросът „Елена обича ли Деймън и хлътна ли по него през цялото това време” ще бъде голяма част от сезона.

Стефан. Въпреки, че може би някога ще обясни мотивите си на бившата си любов, той има само един човек в ума в момента, и това не е Елена.Стефан действа агресивно и недостатъчно рационално срещу Клаус. Това ще бъде голям проблем за Елена. Можеш да подходиш различно, ти можеш да бъдеш различен, да се чувстваш различно и дали победата в тази война е по-важна от хората, които ще нараниш през това време? Но сега отмъщението е неговия приоритет. Междувременно Клаус е противника. Ще продължим да виждаме неговата чувствителност, докато той става все по-ядосан и по-ядосан, по-жесток и зъл.

Елена.�Животът в Мистик Фолс никога не е без своите усложнения и Елена ще има доста проблеми. Първо е фактът, че тя уби Ребека и когато на Древната сестра и измъкнат камата ще е бясна, меко казано. Елена ще започне да вижда как и тя самата е способна на разрушения както вампирските и приятели. Тя разбира, че за да оживее и да защити хората, които най-много обича, понякога трябва да се държи повече като Катрин, отколкото като Елена, и понякога трябва да вземеш мрачно решение, трябва да се прибегне до насилие и това я тревожи. Коя е тя в действителност? Определено не е момичето от съседната врата, което прави добрини. Никога не е била.

Превод: yan4etolp & Mokka – http://vampirediariesbg.wordpress.com

Споделено0

Напиши коментар

Име *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Към лентата с инструменти