Интервю на Иън Сомърхолдър за сезон 3 на „Дневниците на вампира“

showsinfotvоктомври 20, 2011

             Историята за двамата братя Стефан (Пол Уесли) и Деймън Салваторе (Иън Сомърхолдър), обсебени от Елена Гилбърт (Нина Добрев), се завръща за третия си сезон. Докато Стефан потъва дълбоко в тъмната страна, Деймън и Елена се борят с вината от тяхната засилваща се връзка, дори, когато заедно се опитват да върнат Стефан обратно от ръба, до който го е докарал първородният вампир, хибрид, Клаус (Джоузеф Морган).

          Повереме на скорошно интервю, актьорът Иън Сомърхолдър споделя за промените в героя му Деймън Салваторе, за разликите между това какъв е Деймън всъщност и какъв остналите искат от него да бъде, резултатите от целувката му с Елена в края на 2ри сезон, връзката на героят му с Бони (Катерина Греъм) и Джеръми (Стивън Р.МакКуин), и дали ще успее героят му да запази душевното си равновесие. Вижте какво има да каже актьорът по всички теми:

   След като Стефан си замина, каква роля ще има Деймън в сезон 3? Как ще се промени той ?

Честно казано, това е телвезионно шоу и всички герои еволюират. Аз бих предпочел просто да си остана онзи лош пич, който откъсва главите на всички. Това е, което аз бих предпочел. Знам, че звучи малко садистично, но допринася за по-добър персонаж. Но, не мисля, че така става и в живота. Един ден Кевин Уилямсън просто дойде при мен, накара ме да седна и каза:“Просто млъкни и слушай. Животът не е само с една страна. Ние се променяме.“ Всичко е тип натискаш-дърпаш. Той се бори срещу това какъв е и това е всъщност, което прави историята по-динамична. Той е анти-герой. Незнае как да се справи със всичко, затова смятам, че ще има много изпитания и премеждия. blank
В края на краищата той не е доволен от развоя на събитията. В продължение на два сезона той искаше от брат си да бъде истински, такъв какъвто е всъщност. Той иска просто да се хранят и да унищожават всичко по пътя си. Сега, Стефан обикаля с някакъв тип, който Деймън мрази и се опитва да убие. Оставил е Деймън в този град с това момиче, 150 години по-младо от него, в което той е лудо влюбен, но не може да има, защото тя не го иска, момичето на брат му. Той просто седи там, мислейки си „Това е гадно!“. Но смятам, че той ще се възпозлва от повода. Ще има същата озъбена физиономия все едно откъсвя нечия глава или спасява котенце. По същия начин се чувства и за двете неща.

    Как интерпретираш целувката между Деймън и Елена?

Продължавам да чувам за тази „чувствена целувка“. Незнам дали някой е забелязал, но той е блед като платно, поти се обилно и кърви. Нямаше нищо чувствено в сцената, така че незнам точно как се е почувствал, но знам, че ще я запомни. Той го споменава,когато имат дрязги с нея, показва, че не я е забравил. Просто не остава незабелязана. Елена получава от Деймън неща, които от Стефан й липсват. Сръчкват се и имат тези забавни закачки. Той я кара да се усмихва дори, когато е убил брат й и буквално е разрушил живота й по много начини. Така стоят нещата. И той не е много щастлив от това, но той обича това момиче и трябва да я защитава. Той знае, че брат му е направил всички тези глупости, за да го спаси. Стефан сега е настървен слуга за кой знае колко време – може само за десетилетие или пък за хилядолетия.

   Заради книгите,  има много фенове, които биха искали да видят Бони и Деймън заедно. Какво мислиш за тази идея? Би ли искал да го видиш?

Бони е секси! Да спиш с вещица сигурно би било много интересно.  Това чувам и го разбирам. Бони и Деймън наистина, по някакъв начин, са издялани от едно дърво.  Те са наистина динамична двойка и са много забавни заедно.  Помня, когато заснемахме сцената, в която те двамата танцуват и помня, че казах: „Уоу, това наистина работи!“.  Знам, че това се случва в книгите.  Това е от случаите, в които мразиш някого, а след това хлътваш по него.  Но, Деймън е толкова хлътнал по Елена.  Можете ли да си представите Джеръми преследва Деймън с думите: „Стой далеч от гаджето ми!“ и го удря по гърдите, а Деймън седейки , отвръща: „Сериозно? Излезнахме само веднъж, хлапе. Остави ме намира!“ Но, кой знае?

      Деймън винаги напира Джеръми да се държи като мъж в дадени ситуации.  Ще имате ли повече сцени заедно този сезон?

Възможно е, особено сега, когато Деймън е закотвен в Мистик Фолс. Заедно с Аларик(Матю Дейвис) той е задължен да ги наглежда. Деймън трябва да се грижи за малкия задник на Джеръми и това е последното нещо, което той иска да направи.  Мисля, че Джеръми би могъл да научи много неща от Деймън. Неща, които наистина не е нужно да знае. Честно казано и аз незнам какво ще стане по нататък.

Безпокоиш ли се за това дали Деймън ще успее да запази равновесието в себе си?

Аз и Кевин говорихме за това. То е нещо като алкохолик в бар. Трудно е.  Хората се нуждаят той е да е този герой, но в края на крайщата той няма идея как  да го направи.  Той ще прави грешки, ще убива хора – някой случайно, други не.  Често ще му се случва да се пита “ Защо се случва всичко това?“. Накрая се разкъсва между миналите, настоящите и бъдещите приключения.

 

blank
[ad#Inside]

Споделено0

(1) comment

  • blank
    Armaniaоктомври 20, 2011Отговор

    Много добре оформена статия.Браво

Напиши коментар

Име *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Към лентата с инструменти