Джули Плек за Клаус, Ребека и останалите Древни в сериала

showsinfotvдекември 19, 2011

[ad#Inside]

Дойде време да поговорим за Древните. Когато за последно видяхме новата ни любима героиня Ребека, Деймън я захвърли в мазето на Салваторе с кама в гърба. Не се притеснявайте, червената и рокля от бала няма да хваща прах в подземието още дълго.

blank

Ако обичате Клеър в тази роля толкова, колкото и ние, да знаете, че не сме единствени! „Тя е такава наслада за всички ни, от екипа и сценаристите, до всички в студиата и телевизията, която ни плаща да си вършим работата,” казва Джули Плек.

Не може да се каже, че са изненадани от толкова колко е приятно за публиката: Ребека е точно в целта, като балансира между гаднярка и симпатична. „Тази героиня е предопределена да направи сензация. Имам предвид, че когато я представихме тя просто влезе и облиза кръвта от устните на Стефан. Ехо, още въвеждането и беше доста мощно,” смее се Джули. „Има страхотно присъствие. Тя е от гадните момичета, без да се налага да я мразиш, тя е силна, без да е агресивна, тя е чувствителна, без да е мекушава. Всичко в нея е толкова забавно за гледане. Оказа се, че и самата Клеър е много сладка и в живота, което винаги е бонус.”

На екрана обаче няма да има „Мис Добро Момиче” за известно време. Ребека скоро ще се събуди (не можем да ви кажем кой ще извади камата!) и тя не е много доволна. В първата половина на сезона сподели някои от своите големи тайни с Елена и това доведе до буквално „нож в гърба” (може да го видите само в това шоу). И сега е бясна!

„Никак не е щастлива,” казва Джули. „Не обича да я мамят, не обича да я предават и определено не разрешава някой да се възползва от нея – точно това, което Елена направи.”

Въпреки, че нямаме търпение да видим Ребека отново в Мистик Фолс, не трябва да очакваме да се присъедини към бандата или да я канят на партита с преспиване скоро.

„Забавното в Древните като злодеи и антигерои, е че са доста близо до това, което Деймън беше преди, където винаги има две крачки напред, една назад. Точно когато някой е остановил емоционална връзка с тях, получават нож в гърба или правят нещо разрушително за да си развалят отношенията,” казва Джули.

Като говорим за разрушаване…

По някакъв начин съжаляваме Клаус в последния епизод, когато видяхме колко отвратителен е баща му. Тогава си спомнихме, че това е Клаус – онзи, който уби собствената си майка, пожертва леля Джена, обрече Тайлър на вечна служба – и симпатиите ни се изпариха.

blank

Джули ни уверява, че Клаис няма да стане по-мил скоро – той е наистина, наистина зъл и колкото го опознаваме по-добре в моментите му на уязвимост, злата му природа ще се влошава все повече. Когато Стефан открадна ковчезите със семейството на Клаус, той дръпна грешен нерв и ше видим последиците от това върху всички в (бившия) живот на Стефан.  „Това е задвижващия механизъм, когато се върнем за много зимни епизоди.“, казва Джули.

Изглежда, че развалянето на баланса между психопатската  и по-човешката страна в Клаус ще е трудна задача за сценаристите – все пак, могат да направят шедьовър от това. Джули признава, че  всъщност е било лесно да създадат многопластовия злодей, когато са се придържали към ключов елемент: всичко, което Клаус върши е породено от гняв.

„Клаус не е управляван от любовта както Деймън ,който дори в най-тъмните си моменти се води от любов. Любовта е ахилесовата пета на Деймън. Слабата страна на Клаус е яростта, гнева му да не е обичан или да не е обичан както трябва.“ споделя Джули. „Всеки път, когато го виждаме в уязвим момент,  това отключва гнева в него. Отговорът му е да се ядоса, да реагира,  да бъде враждебен, манипулативен и зъл. С едното идва и другото.“

Колкото до Древните – не, нямаме отговор кога Илайджа ще бъде съживен. Въпреки това се надяваме, че когато Кол (Натаниъл Бъзолик) и Фин (Каспър Зафър) се включат в картинката, Илайджа няма да е много назад. Той ни липсва, както и прическата му.

 

Превод: yan4etolp & Mokka & http://vampirediariesbg.wordpress.com

Споделено0

Напиши коментар

Име *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Към лентата с инструменти