Брит Робъртсън (Каси Блейк) говори за Тайният кръг и ролята си в сериала

showsinfotvоктомври 16, 2011

В новата фантастична драма на CW „Тайният кръг“, от продуцента Кевин Уилямсън, Каси Блей (Брит Робъртсън) се премества да живее при своята баба след трагичен инжидент – пожар, в който загива майка й. Но, в красивият, малкък град Chance Harbour, Вашингтон – градът, който майка й е напусанала преди много години – жителите изглежда знаят повече за Каси, отколкото знае самата тя за себе си. Когато Каси започва да опознава своите съученици в новото си училище и странни, страшни неща започват да се случват, тя научава, че те се случват заради силни вещици, които са чакали именно Каси да се присъедини към тях, за да запълни новото поколение на Тайният кръг.blank

В скорошно интервю, за да промотира сериала, чиято премиера беше на 15 септември наред с „Дневниците на вампира“, актрисата Брит Робъртсън говори за това колко бързо се е въплътила в ролята, какво е мнението й за фантастичния жанр, мнението й за магачиеският свят, предизвикателството да работиш със зеленият екран (използващ се за ефекти) и CGI, и за чувствата на нейната героиня след, като разбира, че е способна да прави магии. Вижте какво имам да каже Брит, след големият скок:

Трябваше ли да се явяваш на прослушване за ролята или Кевин Уилямсън е гледал работата ти в „Неочакван Живот“?

Мисля, че Кевин е виждал работата ми. Изпратиха сценария и на следващия ден имах среща с Кевин и Андрю Милър, както и с всички останали, които работеха по пилотният епизод. На следващият ден се поинтересувах и прочетох някои неща за Warner Bros, и The CW. След като прослушването приключи, те дойдоха при мен и просто казаха „Получи работата“. Останалите три дни преминаха в това, как повтарях на майка си „Мамо, аз съм в нов сериал на CW“, беше страхотно. Всичко беше кратко и сладко.

Имаше ли някакви съмнения относно това отново да играеш тийнеджър?

След като приключих с “ Неочакван живот“, исках да направя нещо съвсем различно от Lux и такова шоу.Исках да мога да запазя феновете си без да ги обърквам с това коя съм аз или каква е моята героиня. До сега никога не съм играла този тип жанр или нещо подобно. Нещо, от което Кевин беше част, от света, беше много привлекателно за мен. Според мен, Кевин е просто краля на фантастичният жанр и работата с него е абсолютна чест и привилегия. Всички тези неща взети заедно правят решението правилно, в правилното време.

Интересуваше ли се от фантастика преди Тайният кръг?

След като прочетох книтете (L.J.Smith, The secret Circle) и някакси станах малко по-наясно с нещата. Не исках да правя прекалено много проучвания за магическият свят като се има предвид, че и моята героиня е нов персонаж като цяло. Сметнах, че да се уча докато се развива персонажа ми е най-доброто решение за мен. Но наистина нямах много познания за фантистаката като цяло. Обичам страшни филми, но никога не бях гледала „Дневниците на вампира“, докато накрая не го срещнах. След това си казах „О, аз просто трябва да вляза в този сериал“.

Какво ти хареса в книгите?

Главно, беше само проучване. Това беше начина, по-който гледах на всичко. Първа глава беше изключително полезна за мен, защото трябваше да заня коя е героинята, когато тя навлиза в този нов свят. Това беше най-важното нещо. Просто исках да зная, коя е тя, как реагира тя на всичко, случващо се и какви са взаимоотношенията й с останалите персонажи. Гледам обаче много да не забивам, защото всичко може да се промени във всеки един момент. Все пак това е теливизионно шоу и трябва да продължим някак сцениария ако шоуто продължи. но беше просто прекрасно да имам някаква солидна основа.

Кое е това момиче в началото на сериала?

В първи епизод тя идва в града и абсолютно съсипана – шокирана от обстоятелствата, след смъртта на майка й. Тя среща героя на Томас Декър, Адам, и всички останали хора, които всъщност са част от клан на вешищи. И след това разбира, че тя също е част от този клан. Тя е част от новото поколение вещици. Нейният първи сблъсък с магията е, когато Каси и Адам отиват в гората, след като тя току-що е разбрала и той се опитва да й демонстрира. Тя успяват да повдигнат водната капка от листото и всичко е просто много романтично, сладко и секси. Просто сцената е много красива. Това беше и първата сцена, която заснехме от целият сериал. Доста работхме по нея, но мисля, чев крайна сметка се получи много добре. blank

Каква е първата й реакция на всичко това?

Робъртсън: Да избяга от всичко. Ако някой ти каже: Ти си вещица, мисля, че всеки би реагирал: “ Сигурно се шегуваш! Изчезвам от тук. Ти си луд!“.

Плаши ли я магията?

Тя незнае нищо за нея. Нейната майка винаги е била изключително предпазлива относно целият този свят. Нейната майка е избягала, не е искала да има нищо общо с него, така че Каси няма никаква представа за него. Нейната дилема е дали да научи повече за магьосничествто и да се опита да се справи с него или просто да се възползва от възможността и да избяга от всичко. Това е нейната най-голяма дилема.

Колко дълго смяташ, че тя ще се съпротивлява на тази сила?

Можеш да се съпротивляваш на дадена сила само до тогава, докато не осъзнаеш, че тя е всичко, което имаш. Тя няма семейство. Няма нищо друго, на което да се опре. Така, че Кръгът става като нейно приемно семейство. Много бързо, ще видите как тя се обвързва силно с останалите и те стават нейната съдба.

Вълнуваш ли се за момента,в който ще изиграеш нейното осъзнаване в Кръга?

Да, наистина се вълнувам. Работим, опитваме се да видим кога се случва точно този момент. Дори смятам, че имаме напредък. Свързано е най-вече със връзките, които тя завързва с отаналите герои. Колкото повече тя успява да се доверява на останалите от Кръга, толкова повече тя успява да остане силна и да се държи.

Има ли много зелен екран в шоуто?

Повечето е CGI и зелен екран, както е например сцената с бурята. Мисля, че със сигурност ще бъде голяма част от шоуто.

Колко трудно е това за теб?

Досега не съм го правила, но е нещо, с което трябва да свикна. Предизвикателство е. Държи ме на крака и се сблъсквам с него всеки ден, но е нещо, което се уча да приемам, изучавам и се надявам да усъвършенствам в даден момент.

Какво е динамичното на самият Кръг?

Страхотен е! Смятам, че колкото е по-динамичен, толкова по-интересен ще бъде и толкова повече зрители ще искат да видят как ще се развият взаимоотношенията ми с Фей (Фийби Тонкин), Даяна (Шели Хенинг), или Адам (Томас Декър). Защото такъв ансамбъл, би бил много интересен за игра с всички тези различни вариации.

Колко опасна ще бъде Фей за Каси?

В първите няколко епизода Фей има голямо влияние в живота на Каси и на кръга. Но, както и в книгите, ще видите как тези взаимоотношения се развиват, обогатяват се и израстват.

Как мислиш: проклятие ли е да можеш да правиш магия или би било забавно?

Не мисля, че съм от този тип хора, които биха могли да се справят с такова нещо и мисля, че това много прилича на дилемата на героинята ми. Най-големият й страх е да изгуби контрол над силите си и да направи нещо, което не е възнамерявала да направи. Това би било най-плашещото нещо и за мен – толкова да объркаш нещата, че да нараниш неволно някого или да направиш нещо лошо.

Какви каскади правите в шоуто?blank

Тъкмо приключихме снимките на няколко много хубави каскади. Незнам колко мога да разкрия за тях, но Адам ще бъде като инструктор на Каси през цялото това магическо приключение. Така, че ще направим няколко добри каскади заедно.

Работите ли с треньор?

Аз работя с треньор. На снимачната площадка има координатор на каскадите, но извън снимките, започнах да работя с треньор.

Какво трябва да правите?

Треньорът ми във Ванкувър е страхотен! Тя всъщност работеше с Шири Апълби в „Неочакван живот“, когато снимахме там, така, че аз я знам и тя е страхотна. Те ме кара да правя основните неща. Имаме тренировки по бокс, колоездене, силови тренировки и пилатес. Опитваме се да миксираме нещата.

След напрегнат ден на снимки, какво правиш обикновено, за да си починеш?

Прибирам се вкъщи при моята съквартирантка Фийби Тонкин, която също участва с сериала. Тя играе Фей. Правим си нещо за ядене и тренираме.

Как стана така, че се оказахте съквартирантки?

И двете искахме да спестим пари от наема. Не, просто сме във Ванкувър и тук не позаваме никого. Честно казано се разбираме много добре. И двете искахме съквартирант. Аз просто щях да намеря някой случаен от листа на Крейг, но това е малко страшничко. Тя веднъж ми каза; „Защо просто не се съберем заедно?“ и така намерихме местенце. Така се получиха нещата.blank

Какво те накара да решиш, че искаш да играеш?

Всичко е доста размазно, но аз бях много млада. Беше нещо от сорта на вкъщи-училище. Майка ми не беше фен на тази публична училищна система. Беше я страх да ме пусне да си отида, и отчаяно се опитваше да ми намери няквакво занимание, да правя нещо извън училище. Опитваше се да ме социализира, затова ме записа на обществен театър и аз мигновено се запалих по него. Включих се в местно събрание и там имаше агенти от Ню Йорк и Л.А., които ми предложиха да излезна извън Калифорния. Бях на 14, 15 години когато се преместих в Л.А. за постоянно, но всъщност ходех до там за пилотен сезон, още няколко години преди това.

Какво мислиш за Л.А.?

Така и не открих да е голяма работа. Бях толкова малка, че не виждах голяма разлика. Дойдох в този град и си казах:“Добре сега трябва да си намеря приятели.“. За мен никога не беше голяма работа. Никога не съм имала проблем със социалните ситуации. Много често, когато хората са в училище може да има някакви колебания, защото понякога хората са подли. Аз никога не съм имала този проблем, защото никога не съм имала достатъчно опит с хората. Така, че доста лесно се приспособих. Намерих приятели сравнително бързо. Обичам живота си тук, в Л.А., но все още често се прибирам у дома и се наслаждавам на времето си там.
[ad#Inside]

Споделено0

(1) comment

  • blank
    Showsinfo.TVоктомври 16, 2011Отговор

    Поздравления за добре оформената статия 🙂
    Браво.

Напиши коментар

Име *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Към лентата с инструменти