Once Upon a Time: Проклятието бе развалено, ами сега?

Once Upon a Time Новини

Какво се случи до сега? И какво да очакваме занапред? Once Upon a Time се завръща !

Забележка:  Статията не е подходяща за онези, които все още не са гледали епизод 22 на сезон 1 („A Land Without Magic“) и не са наясно какво се случи в края на сезона. Не разваляйте удоволствието от гледането само от любопитство 🙂

Любимият ни сериал „Имало едно време“ се завръща ! Кога? На 30 септември. Ако и вие нямате търпение да разберете какво се случва в Сторибрук, ето какво ни подсказват от ABC:

Лично аз не се и съмнявам, че завръщането на сериала ще бъде грандиозно – все пак „Имало едно време“ е продукция от създателите на „Изгубени“, а всички знаем на колко повратни моменти бяхме свидетели на Острова.

Знаете ли кое е хубавото на финалните епизоди? Сценаристите влагат огромни усилия, за да задържат интереса ни към шоуто, а добрите сериали се познават точно по моментите, в които оставаме с отворена уста (За мен такъв момент беше, когато в „Малки сладки лъжкини“ се разкри, че Тоби е част от отбора „А“, например).  А и визуалните ефекти си ги биваше, вземайки предвид факта, че „Имало едно време“ не е „Игра на тронове“ на HBO.

Но какво точно се случи в 22-ри епизод? На първо място в моето сърце, а и не се и съмнявам, на цялата женска аудитория, бе завръщането на Джейми Дорнън в ролята на Ловеца. Той умело измъкна Принца от килията в двореца на Злата кралица. Румпелщилцхен помогна на Джеймс да намери Снежанка, но разбира се при него нищо не става даром. В замяна принца трябваше да скрие яйце, съдържащо любовна отвара, в тялото на Звяра/дракон/нов герой, за когото почти нищо не разбрахме. В реалния свят дъщерята на Джеймс, Ема, повтори неговата задача – само за да се окаже измамена от Румпелщилцхен, макар че не това спаси Хенри и развали проклятието, а целувката на истинската майчина любов. Колкото до Реджина, страховете й се сбъднаха. Проклятието бе развалено и тя изглежда остана сама срещу всички, но дали? Дали сега нашите любимци няма да имат дори по-тежка съдба? Магията достигна Сторибрук и сега е време доброто и злото да мерят своите сили, а ние да се потопим по-дълбоко в историите на приказните герои.

Изникват въпроси като например : Защо Румпелщилцхен избра да върне магията, вместо да пожелае да намери сина си? Нали уж беше променен. Как Бел ще продължи да го обича такъв… зъл? Какво се случи с родителите на Реджина? Жив ли е Пинокио? Откъде Джеферсън знаеше за Бел и каква ще бъде неговата по-нататушна роля в сюжета на сериала, дали ще се събере с дъщеря си? А дали някак ще възкръсне Ловеца (нека всички се надяваме сценаристите да измислят начин да върнат на екрана всички привлекателни мъже от Сторибрук !)

Ако изгледахте промото за втори сезон в началото на статията, сигурно сте забелязали, че в Сторибрук ще дойде не кой друг, а самият капитан Хук. Каква ли е неговата история?

И за Бога КОГА И КАК ЗАПОЧНА ПОЗНАНСТВОТО НА РЕДЖИНА И РУМПЕЛЩИЛЦХЕН ?! Цялата игра между тях и опитите да се контролират един-друг и да си отнемат всичко, което обичат, било то хора или магия, трябва да имат много здрав корен.  Авторите на сериала ни обещават да разберем точно това във втори епизод.

Запомнете датата: 30 септември. „Имало едно време“ се завръща!
Ема е единствената надежда на Сторибрук!

За вас писа flabbergasterxz, Showsinfo.TV

 

 

(Прочетена 210 път(и), 1 днес)

Вашият коментар

Към лентата с инструменти