Homeland – Причината за завръщането на Броуди

Внимание, статията съдържа части от девети епизод!

 

Повечето от последния епизод премина в ретроспекция, 3 години назад, точно когато Броуди е започнал да си стиска ръцете с Абу Назир – най-търсеният терорист на ЦРУ. След 5 години мъчения в мръсотията, Абу Назир изкарва Броуди от там и най-накрая започва да го третира като човешко същество. Но ние все още не знам какво наистина е накарало Броуди да се обърне срещу собствената му страна. Просто му симпатизираме.

Появява се Айса, синът на Назир. Той моли Броуди да го научи на английски. Предполагам, че това е психологическа игра,  с намерение да размекне пехотинеца, държан в плен толкова време. Така и стана. Невиността на дете беше използвана да замъгли границата между зло и по-зло. Броуди разбира, че дори и врага има семейство и започва да вижда нещата от съвсем различна гледна точка. Когато това дете и десетки други са убити от безпилотен американски самолет, Назир казва на Броуди: „А нас наричат терористи“.

Това е историята, която кара Броуди да се обърне. Разбира се има място за още детайли и се надявам да ги получим.

Предполага се, че той все още обича страната си, просто не харесва кои я управляват. Не ни става толкова ясно на този етап.
[ad#Inside]

(Прочетена 115 път(и), 1 днес)

Вашият коментар

Към лентата с инструменти